05
نوامبر

خانه‌ی قدیمی در تایوان با سقف کاذب به روز می‌شود

خانه‌ی قدیمی در تایوان به روز می‌شود

شرکت طراحی داخلی هائو دیزاین اخیراً نوسازی یک ساختمان 2 و نیم طبقه در شهر پینگ‌تونگ این کشور را بر عهده گرفت. اهمیت کار این شرکت طراحی داخلی این بود که خانه‌ی مذکور یک نمونه از خانه‌های دو نیم طبقه‌ای است که در این کشور کوچک آسیایی بسیار مرسوم بوده است و سقف کاذب کناف در ان حرف اول را می زند.. به طور معمول طراح داخلی ترجیح می‌دهد که نیم‌طبقه را تخریب کند. علت‌اش این است که این نیم‌طبقه هم روشنایی را به شدت محدود می‌کند و هم این‌که در طراحی جدید خلل ایجاد می‌کند. با این‌حال طراح داخلی شرکت طراحی داخلی هائو دیزاین اصلاً قصد دست زدن به خانه را نداشت و می‌خواست ظاهر اصلی آن را حفظ کند و صرفاً فضای داخلی آن را نوسازی و برای زندگی مدرن امروزی مناسب کند و شاید هم  برای کمی زیباتر کردن آن برای سقف ها اقدام به طراحی سقف کاذب نماید.
طراح داخلی راهی را برگزید که درست برعکس راهی بود که یک طراح داخلی دیگر انتخاب می‌کرد. او تصمیم گرفت که دیوار حائل نیم طبقه را کلاً تخریب کند و به این ترتیب از نورگیری نیم طبقه استفاده کند و فضای داخلی خانه را روشن‌تر کند.


آشپزخانه به زیر نیم طبقه منتقل شد درست مقابل یک پنجره‌ی بزرگ که در دیوار مقابل قرار داشت. طراح داخلی هره‌ی این پنجره را عمیق‌تر کرد تا این هره نقش یک نیمکت را برای ساکنان خانه فرهم کند. به این ترتیب طراح دکوراسیون داخلی توانست میز ناهارخوری را کنار این پنجره قرار دهد و با حدف صندلی‌ها در یک طرف و استفاده از هره به عنوان نیمکت فضای بیش‌تری را به آشپزخانه اختصاص دهد.
اما طراح داخلی یک تغییر مهم دیگر هم در ساختار خانه داد. راه پله‌ی اصلی خانه که در اصل مقابل در ورودی خانه قرار داشت، تخریب شد و به پشت خانه منتقل شد، یعنی جایی که پبش‌تر آشپزخانه‌ی اصلی خانه قرار داشت. طراح داخلی سقف را در بالای راه پله‌ی جدید تخریب کرد و به جای آن یک نورگیر شیشه‌ای نصب کرد تا خانه را روشن‌تر کند
یکی از مشکلات طراح داخلی نیم طبقه‌ی خانه بود. طراح داخلی ترجیح داد تا این اتاق را به یک کتاب‌خانه‌ی کوچک تبدیل کند و برای زیباتر کردن ان به اجرای سقف کاذب در ان مشغول شد.. به این ترتیب این فضای محدود و کوچک به یک گوشه‌ی دنج برای ساکنان تبدیل شد که می‌توانند با آرامش و به دور از هیاهو در آن زندگی کنند.
طبقه‌ی بالای خانه به طور کلی به دو بخش مجزا تقسیم شد. طراح داخلی بخش اصلی این فضا را به اتاق خواب اصلی خانه اختصاص داد. بخش دیگر این فضا به حمام تبدیل شد که چسبیده به اتاق خواب اصلی خانه طراحی شده است.


طراح داخلی تصمیم گرفت تا از چوب برای تزئین فضاهای مختلف خانه استفاده کند. علت اصلی این تصمیم طراح داخلی این بود که فضای داخل خانه را گرم‌تر از پیش می‌کرد و حس به‌تری به ساکنان خانه می‌داد. از چوب به عنوان کف‌پوش خانه، کف‌پوش پلکان و پوشش دیوارها در بسیاری از بخش‌های خانه استفاده شد. به این ترتیب همین چوب به طراح دکوراسیون داخلی امکان داد تا مبلمان خانه را بر اساس همین ماده و همین ترکیب رنگی بچیند.
چوب در ضمن کمک می‌کرد تا طراح داخلی بر تاریخ و گذشته‌ی خانه هم تأکید کند و به ما یادآوری کند که این خانه‌ی قدیمی بسیار بیش‌تر از آن‌چه فکر می‌کنیم قدمت دارد.